Kelderdichting: ban water uit je kelder

De kelder is het fundament van je woning en moet dus in prima staat zijn om de stabiliteit te garanderen. Bovendien gebruik je je kelder graag als opslagruimte en dus zijn water en schimmels uit den boze. Er bestaan verschillende oplossingen om je kelder waterdicht te maken. De keuze hangt meestal af van de omstandigheden en het budget.

Kelderbekuiping

Bij bekuiping worden de keldermuren waterdicht gecementeerd. We brengen in verschillende fases fixeerlagen, cement en hydraulische waterdichtingsmortels aan totdat de ruimte uiteindelijk helemaal droog is. Extra aandacht besteden we aan de klimnaad (het aansluitingspunt tussen muur en vloer): door een versterkte hiel aan te brengen verhinderen we dat het water alsnog de kelder binnendringt. Is ook de vloer niet waterdicht? Dan gieten we eerst een waterdichte vloerplaat.

Kelderdrainage

Is het probleem niet opgelost met traditionele kelderdichting? Dan is kelderdrainage noodzakelijk. Het teveel aan grondwater voeren we af via drainagebuizen die we zowel in de muren als de vloeren plaatsen. Hierdoor blijft er geen stilstaand water meer op de keldervloer staan.

Onze totaalservice

Elke kelder vereist zijn eigen aanpak. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade. Losgekomen pleisterwerk, kapotte bakstenen, betonrot: Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten. We leveren dan ook een totaalservice.

Tijd om je kelder perfect waterdicht te maken?

Vraag je prijsofferte