Betonrot herstellen en behandelen

Betonrot treedt op wanneer water en zuurstof reageren met het wapeningsstaal binnen in (minderwaardig) beton. Het staal gaat corroderen (rotten) en het beton verliest zijn stabiliteit. Een serieus probleem dus als je ermee te maken krijgt. Gelukkig beschikken wij over de expertise om de schade snel en efficiƫnt te herstellen.

Hoe herstellen en behandelen we betonrot?

Waar betonrot aanwezig is, zie je door de barsten heen de verroeste ijzers zitten. Als eerste stap reinigen we het aangetaste beton tot op het metaal. We kappen alle losse delen rond het roest weg en verwijderen die. Vervolgens richten we ons op het betonijzer zelf. Eerst verwijderen we alle roest, vervolgens behandelen we het ijzer met een speciale primer tegen de corrosie. Voor het plamuren nadien gebruiken we speciale betonherstelmortels die elastisch zijn en goed kleven. We sluiten het geheel af met een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak.

Onze totaalservice

De eerste stap is het aangetaste beton reinigen tot op het metaal. Daarna brengen we een betonherstelmortel aan en we sluiten het geheel af met een hydrofobatielaag ter bescherming van het oppervlak.

Betonrot kent heel wat oorzaken die elk hun eigen aanpak vereisen. Bovendien pakken we niet alleen het vochtprobleem aan, we herstellen ook de geleden schade. Kapotte bakstenen, loskomend pleisterwerk: Homeprotec beschikt over een uitgebreid team van specialisten en levert een totaalservice.

Kampt je woning met betonrot?

Vraag nu je gratis prijsofferte