Home
Opstijgend Vocht
Kelderdichting
Gevelwerken
Condensatie
Dakwerken
Isolatie
Schoorsteen


Homeprotec
Groendreef 225
9000 Gent

GRATIS NR: 0800 99 286
T: 09 227 25 27
F: 09 236 56 32
E-mail: info@homeprotec.be
SPECIALITEIT:
INJECTEREN TEGEN OPSTIJGEND GRONDVOCHT


www.homeprotec-gevelwerken.be
www.homeprotec-opstijgend-vocht.be
www.dakdurieux.be

Opstijgend vocht behandelen - 30 jaar garantie !

Muren zuigen vocht op uit de grond

Metselwerk dat in contact staat met de bodem, is onderhevig aan opstijgend vocht. Het is zinloos de sporen van opstijgend vocht te verbergen achter een laag verf, cement of aluminiumfolie. Na enige tijd worden de vochtplekken toch weer zichtbaar, en aan het oorzakelijke probleem heeft u niets gedaan.

Bij nieuwbouw plaats men een horizontaal waterdicht membraan op het metselwerk boven de vloerpas en zo wordt de vochtopstijging onderbroken. Het membraan tegen opstijgend vocht herkend u aan de zwarte kleur en zit meestal in de eerste voeg boven uw vloer.

Bij gebouwen ouder dan 35 à 45 jaar is deze vochtkering niet aanwezig of is de vochtkering verstorven. Indien er opstijgend vocht is bij nieuwe gebouwen heeft men waarschijnlijk te maken met een fout in de bouwconstructie.

Injecteren tegen opstijgend vocht

Er worden een rij gaatjes geboord tot op een diepte van de totale muurdikte, minimum 2 tot 4cm. Er wordt een rij gaatjes geboord met een onderlinge afstand van 5 tot 16cm, met een diameter van 12 of 15mm, met een horizontaal of zigzag patroon met een inboorhoek van 0°, 15° of 45°. Daarna wordt door middel van een pomp onder lage druk een overvloed aan vochtwerende producten ingespoten tot er een verzadiging optreedt. Zo alleen bekomt men een optimaal resultaat.

Het injecteren gebeurt onder lage druk met vloeistoffen of pastas. Wij gebruiken geen milieuvervuilende producten, onze producten die conform zijn met de nieuwe milieuwetgeving, wat betreft het verbod op gebruik van solventen in de bouwnijverheid (2008). De microsiliconen dringen diep door tot in de fijnste poriën van het metselwerk. Hierdoor onstaat een optimale verzadiging. Er treed een reactie op tussen de aangebrachte microsiliconen en het aanwezige silicium, waarbij een onomkeerbare verbinding ontstaat. Deze siliciumverbinding vormt een ononderbroken vochtwerende zone. Dit stopt dan ook opstijgend vocht definitief.De behandeling van opstijgend vocht is 30 jaar gewaarborgd.

Plaatsen van noppenmembraan

Spijtig genoeg zwijgen onze collegas-concurrenten over dit belangrijk onderwerp in alle talen. Lees aandachtig het W.T.C.B.-verslag.

De hygroscopische zouten, aanwezig in de muur, en sinds jaren door capillariteit opgetrokken, komen tijdens het drogingsproces naar buiten op de oppervlakte van de muur, ook wel uitbloeïng genoemd.


Pleisters die door zouten besmet zijn, moeten verwijderd worden tot op 50cm boven de vochtigheidsgrens.

Om de zouten af te schermen van de nieuwe pleister en de omgeving zal een volledig speciaal ontworpen noppenmembraan op de muren worden geplaatst.

De aanwezige zouten kunnen op deze manier niet langer in contact kunnen komen met de nieuwe bepleistering en opnieuw schade veroorzaken (ook al is de muur volledig droog).

Bovendien zorgt het noppenmembraan ervoor dat de hygroscopische zouten, die verantwoordelijk kunnen zijn voor het aantrekken van omgevingsvocht, afschermd worden van de omgeving. Zo kan Homeprotec ook na het injecteren een droge muur garanderen.

Het noppenmembraan zal er tenslotte eveneens voor zorgen dat u geen 6 maanden of langer moet wachten op het uitdrogen van muren. Na het aanbrengen van het noppenmembraan kan er direct worden gestart met de herbepleistering van de muren en kan het alles mooi worden afgewerkt.

 
  nl - fr - en - sitemap
Homeprotec, specialisten in vochtbestrijding - Groendreef 225 - 9000 Gent